Ta dig till Västerbotten

Västerbotten ligger långt upp i norra Sverige men det är trots detta enkel att ta sig till Västerbotten.  Det gör regelbundna flyg till Umeå och Skellefteå.  Om du inte vill flyga finns det ett utbud av andra transportmedel du kan använda dig av.

Flyg till Västerbotten

Västerbotten har mycket bra flygförbindelser med Stockholm och restan av landet och ett antal olika flygbolag flyger till Umeå och Skellefteå. De flesta fly som trafikerar Västerbotten är inhemska flyg men det även ett fåtal utlandslinjer.

Flyg till Umeå med:flygplatser i västerbotten

Flyg till Skellefteå med:

Du kan hitta mer information på flygplatsernas hemsidor:

Bil

Det är mycket enkelt att ta sig till Västerbotten med bil.  Du kan följa E4 upp längs kusten hela vägen från Stockholm. E4 är i bra skick och tar dig direkt till Umeå och Skellefteå.  Det tar 6-8 timmar att ta sig från Stockholm till Umeå.

Buss

Det går flera bussar varje dag mellan Västerbotten och Stockholm. Bussarna erbjuder en billig och bekväm resa.   Det finns flera olika alternativ att välja mellan men vi rekommenderar att du väljer att åka med Ybuss som vi vet håller hög klass och är pålitliga.  Resan från Stockholm till Umeå i Västerbotten tar ca 10 timmar.  I detta ingår en paus vid en rastplats där man kan äta mat och röra på sig.

Om du istället vill ta dig till Skellefteå rekommenderar vi Tapanis.

Tåg

SJ erbjuder ett antal dagliga tåg mellan Stockholm och olika städer i Västerbotten. Hitta ett tåg här.

Båt från Finland

Om du vill besöka Västerbotten från Finland så kan du ta Vasabåtarna.  Med Vasabåtarna tar du dig från Vasa i Finland till Umeå på ungefär fyra timmar.